Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с 33ка (отчаян съм)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с 33ка (отчаян съм)

Здр. имам проблем с моята алфина.освен че имам чукането в двг-то като други колеги ами и когато дам газ на предавки от 3-та до 5-та колата ми се тресе все едно няма мощност(случва ми се и на наклон надоло)почва да мирише на изгоряло, а за баир забравям да го взема освен ако не се засиля от преди това.Помогнете моля защото не се издържа вече
    Alfa Romeo 33 imola 1.4i boxer

Да не би съединителяти да е пътник вече и за това да претриса и мирише на изгоряло на високите предавки.Може да го пробваш на място да се опиташ да тръгнеш на втора на ръчна с повече газ ако изгаси двигателя е добре а ама ако не му даде много зор и двигателя продължи след като си отпуснал (не до края пук може и до края ) и пак замирише значи е свършил съединителя. А за чукането трябва някой който разбира да я чуе от къде идва чукането щото вариантите са няколко
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

като казваш мирише на изгоряло на феродо ли имаш предвид
      155 2,0ts 8v '93 ex;Crosswagon '05

Comment

не.смених съединител още като си я купих..както и горивна помпа.това тресене е все едно карам на 5-та скорост с 30 км/х.преди 2 седмици си смених и свещите.да не съм ги сложил както трябва ли?но определено ми се вдигна много разхода на гориво.

Comment

Има ли вероятност да си наредил кабелите погрешно или да си взел евтини ментак свещи и да са почнали да избиват
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

за кабелите няма вероятност защото при мен си имат определена дължина с която достигат точно до свеща която трябва.а за свещите,да.дадох около 20тина лева и за 4те.чисто нови са но марката не я знам ако са менте няма да ми работят цилиндрите както трябва ли?

Comment

Точно.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

прекарай я на диагностика за по-сигурно. от криви клапани ще чатка като кон и ще губи мощност
                155 2,0ts 8v '93 ex;Crosswagon '05

Comment

в такъв случей какви трябва да взема?и какво имаш в предвид под "избиват" (свещите)

Comment

А на място как работи ? И кабелите за свещите сменяни ли са някога или колата си е още с оригиналните ?
                    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Искрата не прескача между електродите а вътре между електрода и корпуса и на практика не си върши работата затова може да прекъсва тресе и навърви а за типа на свещите потърси в търсачката нямам представа са боксерите какви свещи слагат колегите
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

на място си работи добре като изключим тракането от двигателя все едно е дизел.а кабелите не са сменяни изобщо.но изглеждат наред.с предните свещи си работеха нормално.какви свещи трябва да си взема за да са наред нещата.А забравих да кажа ,че по едно врене на магистралата Варна-Русе се оправи това тресене но като пристигнах пак си почна по стариа на4ин.

Comment

има ли разлика в свещите за боксер и обикновените?защото не си спомням добре , но може и да съм забравил да вмъкна на продавача че колата е боксер,но не съм сигурен!

Comment

Ми сложи старите свещи и виж дали ше се оправи де. Ако тръгне добре смятам се сещаш кво трябва да направиш. Според мен тая кола работи на 3 цилиндъра. Това мога да те посъветвам задочно.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Че те не са ли всички 33-ки боксери ?
                              Колега,преди да се втурнеш да търсиш нови свещи,вземи развий старите и виж как са работили !Можеш да пробваш и да запалиш колата и на тъмно да огледаш кабелите дали не приискряват някъде.
                              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                              X